Trap niet in de val van emotiefraude!

Oplichters zijn van alle tijden, maar ze worden steeds inventiever. De laatste tijd ontvangt de politie steeds vaker meldingen van oplichting via sociale media.

Een list die momenteel erg 'in' is, speelt zich vaak af via Whatsapp. De oplichter geeft zich uit voor de zoon of de dochter van het slachtoffer en heeft zogezegd een nieuw telefoontoestel. Uiteraard komt dan snel de vraag om geld over te maken op een bepaalde rekening.

Erg geloofwaardig, maar dat is het uiteraard niet! Trap niet in de val. Klik op lees verder voor meer info.

Oplichters zijn van alle tijden, maar ze worden steeds inventiever. De laatste tijd ontvangt de politie steeds vaker meldingen van oplichting via sociale media.

Een list die momenteel erg 'in' is speelt zich vaak af via Whatsapp. De oplichter geeft zich uit voor de zoon of de dochter van het slachtoffer en heeft zogezegd een nieuw telefoontoestel. Uiteraard komt dan snel de vraag om geld over te maken op een bepaalde rekening. Hoe geloofwaardig dit ook overkomt (de oplichter heeft vaak al wat informatie verzameld van bv. je Facebookprofiel), maak nooit zomaar geld over en check eerst via een andere weg bij de juiste persoon of alles wel klopt. 

Op sociale media trachten oplichters je ook te misleiden met fake webshops of doen ze zich voor als een bank of bekende mensen om je in de val te lokken. Ze gebruiken dus niet enkel e-mail maar ook WhatsApp, sms, Facebook, Messenger ... En ook ‘klassiekers’ zoals valse incassobureaus blijven veel slachtoffers maken. Laat je niet beetnemen en zorg dat je fraude herkent. Leer de juiste reflex op trapnietindeval.be.

Samenwerken, samen veilig!

Labels