Opgepast voor knuffeldieven

We willen onze HEKLA-bevolking waarschuwen voor ‘knuffeldiefstallen’.

Sluwe dieven, vaak vrouwen, kiezen zorgvuldig hun (bejaard) slachtoffer. Ze vragen de weg of stellen een eenvoudige vraag. Als ‘dank’ geven ze een knuffel of belonen ze je met goedkope juwelen. Uiteraard ben je wat overdonderd en de knuffeldieven maken net van dát moment gebruik om je te beroven van je waardevolle juwelen of geld.

We willen onze HEKLA-bevolking waarschuwen voor ‘knuffeldiefstallen’. Sluwe dieven, vaak vrouwen, kiezen zorgvuldig hun (bejaard) slachtoffer. Ze vragen de weg of stellen een eenvoudige vraag. Als ‘dank’ geven ze een knuffel of belonen ze je met goedkope juwelen. Uiteraard ben je wat overdonderd en de knuffeldieven maken net van dát moment gebruik om je te beroven van je waardevolle juwelen of geld.

Vorige week konden we in Kontich een ‘knuffeldievegge’ op heterdaad betrappen en arresteren. Het bejaarde slachtoffer kreeg een ring in de hand gedrukt en een ketting rond de nek gelegd. Ondertussen stal de verdachte het échte geld en de juwelen van het slachtoffer 

Gelukkig was er een collega politie-inspecteur, die niet aan het werk was, die getuige was van deze diefstal en de verdachte staande kon houden. Onze ploegen kwamen snel ter plaatse en arresteerden de verdachte van Roemeense origine. Haar mededader had ondertussen reeds de vlucht genomen met een voertuig.  

De verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Het team lokale recherche van de lokale politie HEKLA voert het verdere onderzoek naar de mededader en zoekt uit of er gelijkaardige feiten aan deze ‘knuffeldieven’ kunnen gelinkt worden.

Wees dus steeds op je hoede en meld verdachte personen of situaties meteen via 101! Probeer daarbij ook alle nuttige info (bv. persoonsbeschrijving/foto of nummerplaat) te onthouden en over te maken aan de politie.

Samen werken, samen veilig.

Foto: BigStockPhoto

Labels