Minderjarige van overval op Match in Edegem gevat

Dinsdagavond 11 februari heeft onze lokale politie HEKLA een minderjarige verdachte van de gewapende overval op winkelketen ‘Match’ in Edegem gevat.  

Omstreeks 19:00 uur kwamen twee verdachten de winkel binnengestormd. Eén van hen was in het bezit van een mes.

Dinsdagavond 11 februari heeft onze lokale politie HEKLA een minderjarige verdachte van de gewapende overval op winkelketen ‘Match’ in Edegem gevat.  Omstreeks 19:00 uur kwamen twee verdachten de winkel binnengestormd. Eén van hen was in het bezit van een mes.

Onze interventieploegen snelden na de feiten meteen ter plaatse en werden bijgestaan door collega’s van de naburige zones. De twee verdachten namen na de feiten de vlucht, waarop er een uitgebreid buurtonderzoek werd gedaan. Mede door de snelle interventie en de beschrijving van de verdachten,  konden wij één persoon vatten in de nabije omgeving van de winkel. 

Het betreft een 16-jarige man met de Eritrese nationaliteit. Hij werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het jeugdparket. 

De tweede verdachte kon ontkomen en daarvoor werd onder meer ook het buurtinformatienetwerk (BIN) geactiveerd. Het labo werd ter plaatse gevraagd voor een sporenonderzoek. Het onderzoek naar deze persoon zal verder gevoerd worden door onze dienst lokale recherche.

Bent u getuige dat personen strafbare feiten plegen of zijn er verdachte personen en/of voertuigen in uw wijk aanwezig? Verwittig ons dan onmiddellijk via het nummer 101 of 03 444 00 00. Dit vergroot de pakkans.

Samen werken, samen veilig.

Labels