Inbrekers op heterdaad betrapt in Aartselaar

In de nacht van zaterdag op zondag  31 mei heeft een alerte buurtbewoner onze diensten verwittigd, toen hij lawaai hoorde aan zijn voordeur en twee personen met een zaklamp zag.  De twee verdachten namen de vlucht in de richting van de Boomsesteensweg.

Onze interventieploegen snelden ter plaatse en bij nazicht merkten zij twee verdachte personen op,  beiden op een fiets waarvan de lichten niet ontstoken waren. Het viel ook op dat ze enorme haast hadden.

Wanneer een interventieploeg hen wil controleren proberen zij te vluchten.  Onze diensten hebben meteen één verdachte kunnen klemrijden en van zijn vrijheid kunnen beroven.

 

In de nacht van zaterdag op zondag  31 mei heeft een alerte buurtbewoner onze diensten verwittigd, toen hij lawaai hoorde aan zijn voordeur en twee personen met een zaklamp zag.  De twee verdachten namen de vlucht in de richting van de Boomsesteensweg.

Onze interventieploegen snelden ter plaatse en bij nazicht merkten zij twee verdachte personen op,  beiden op een fiets waarvan de lichten niet ontstoken waren. Het viel ook op dat ze enorme haast hadden.

Wanneer een interventieploeg hen wil controleren proberen zij te vluchten.  Onze diensten hebben meteen één verdachte kunnen klemrijden en van zijn vrijheid kunnen beroven.

De zoektocht naar de tweede verdachte werd verder gezet in samenwerking met de PZ Rupel en PZ Antwerpen. Het buurtinformatienetwerk (BIN) werd meteen geactiveerd en de RAGO (politiehelikopter) werd ingezet.

Ondanks onze enorme inzet kon de tweede verdachte ontkomen. De gevatte verdachte betreft een 32 jarige man van Albanese afkomst, hij werd gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het verder onderzoek zal uitwijzen of zij nog voor andere strafbare feiten in aanmerking komen. Het onderzoek naar de tweede verdacht wordt verder gevoerd door onze dienst lokale recherche;

Bent u getuige dat personen strafbare feiten plegen of zijn er verdachte personen en/of voertuigen in uw wijk aanwezig? Verwittig ons dan onmiddellijk via het nummer 101!

Samenwerken, samen veilig.

 

 

 

Labels