HEKLA arresteert drie verdachten van inbraak

Gisteren, dinsdag 14 juli 2020, heeft onze lokale politie HEKLA, met de steun van de federale politie en de lokale politie Rupel, drie verdachten van een effectieve woninginbraak gearresteerd.

De drie werden verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste de verdachten aan te houden. Er wordt onderzocht of de drie nog aan andere inbraken gelinkt kunnen worden. Klik op 'lees verder' voor een uitgebreid relaas van de feiten.

Foto: ter illustratie.

Gisteren, dinsdag 14 juli 2020, heeft onze lokale politie HEKLA met de steun van de federale politie en de lokale politie Rupel, drie verdachten van een effectieve woninginbraak gearresteerd. De drie werden verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste de verdachten aan te houden. Er wordt onderzocht of de drie nog aan andere inbraken gelinkt kunnen worden.

Gisterenmiddag ontvingen we een oproep van een alerte burger, die drie verdachte personen had opgemerkt in de wijk Lindenbos in Aartselaar. Onze interventieploeg was snel ter plaatse en controleerde het geparkeerde verdachte voertuig. Drie personen die kwamen aangewandeld, merkten onze medewerkers op en namen meteen de vlucht in de wijk en het nabijgelegen bos.

Na het instellen van een perimeter volgde een grootschalige gecoördineerde zoekactie met de uitgebreide steun van de federale politie (hondensteun, helikopter en extra manschappen) en de lokale politie Rupel.

Vrij snel konden twee verdachten aangetroffen worden, die zich verstopten in een nabijgelegen tuin. Enige tijd later konden onze diensten, na een nieuwe melding van een alerte burger, de derde verdachte in de omgeving in de boeien slaan.

De drie verdachten van 27, 30 en 30 jaar hebben de Roemeense nationaliteit en beschikken niet over een vaste verblijfplaats in België. 

Het belang van sociale controle en van de alertheid van de burger is hiermee nogmaals bewezen. Merkt u een verdachte persoon, voertuig of situatie op? Aarzel niet en bel onmiddellijk 101!

Samenwerken, samen veilig.

Foto: ter illustratie.

Labels