Ben je al aangesloten bij BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Dankzij BE-Alert krijg je rechtstreeks informatie via sms, een gesproken bericht of e-mail. 

Sluit je nú aan en je bent voortaan als eerste op de hoogte.

BE-Alert

Hoe werkt het?

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert BE-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Inwoners krijgen op een snelle manier de nodige aanbevelingen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. 

Om zo’n bericht te ontvangen, moet je je vooraf inschrijven op BE-Alert. Zo weet de bevoegde overheid wie ze moeten verwittigen op een bepaalde locatie. Bij grote noodsituaties, kan het ook belangrijk zijn om je te verwittigen, waar je op dat moment ook bent.

De overheid kan je een sms sturen als je fysiek aanwezig bent op de plaats van de gebeurtenis. Hiervoor moet je je niet vooraf inschrijven. BE-Alert houdt hiervoor geen contact-of persoonsgegevens bij. De mobiele netwerkoperatoren checken alleen of jouw gsm een SMS moet ontvangen, op basis van de risicozone.

Hoe schrijf ik in?

Surf naar de website van BE-Alert en vul de gevraagde gegevens in. Het duurt slechts een paar minuutjes en je bent voortaan als eerste mee.